Nieuwbouw woning laten bouwen – welke garanties heb je?

“Bijna niks is zo spannend als een eigen huis bouwen!” Het is de droom van veel mensen maar deze niet voor iedereen realiseerbaar is. Vanzelfsprekend wil je wel dat het bouwen van je huis vlekkeloos verloopt. Je zit niet te wachten op vervelende problemen tijdens het bouwen van je huis. Nu gaat het bouwen van een huis eigenlijk altijd wel goed maar het is wellicht je ergste nachtmerrie dat het mis gaat. Niet gek ook want je investeert veel vermogen in het bouwen van een nieuw huis. Gelukkig zijn er garanties zoals de garantie van Woningborggarantie. Dit heette vroeger GIW. Het voordeel hiervan is dat je er niet alleen voor staat en minder zorgen hebt.

“Welke garanties biedt een huis laten bouwen met een Woningborggarantie?” Deze garanties bieden je veel meer zekerheid en besparen een hoop zorgen. Bijvoorbeeld de garantie van Woningborg. Deze staan algemeen goed bekend in Nederland, mede vanwege hun vertrouwde aanpak. Zij zorgen er voor dat elke bouwende Nederlanders gegarandeerd goed kunnen wonen, dat is belangrijk! Ze realiseren een goede financiële en technische houvasten die je goed kan gebruiken. Niemand zit te wachten op hoofdpijn bij het bouwen van een nieuw huis. Je wilt natuurlijk dat alles zo vlekkeloos als mogelijk verloopt. Een Woningborgcertificaat biedt veel garanties aan de koper van een nieuw huis. Zo weet je zeker dat het hele proces goed verloopt.

Enkele voorbeelden van de voordelen: – Een aannemingsovereenkomst die is opgesteld door Woningborg. Dit is zonder kleine lettertjes en voor een ieder goed te begrijpen. De garantie tot afbouw of schadeloosstelling in geval van faillissement van de aannemer. Het zal je maar gebeuren dat de aannemer failliet gaat en dat je heel je vermogen kwijt bent… Dat wilt niemand meemaken natuurlijk. Garantie tot afwerking van gebreken/klachten na de onderhoudsperiode in van faillissement van de aannemer, ook erg belangrijk! Juridische, technische en financiële screening van de aannemer. Een technische beoordeling van het project dat wordt uitgevoerd. Een controle op de bouw, bijvoorbeeld door een bouwtechnische keuring. De mogelijkheid om geschillen snel te laten beoordelen. De woningborg is geen instantie maar een kwaliteitswaarborg. Meestal wordt de Woningborgkosten in de modelovereenkomst opgenomen. Bij wijze van streekprofiel worden er tijdens de bouw technische keuringen gedaan. Hierbij wordt gekeken of naast de tekeningen ook echt aan de eisen van het Woningborg wordt voldaan.

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
0
0
0
0